Популярне

Святий вечір – найважливіше родинне свято

 Одним із найважливіших свят для сім’ї вважається святий вечір. Це день, коли в оселі створюється родинний затишок та спокій. Він припадає на 6 січня та його ще називають Надвечір’ям Різдва Христового.

 Кожного року 6 січня люди завмирають в очікуванні появи першої зірки на небі, що асоціюється з народженням Ісуса Христа. Основною традицією святого вечора є вечеря в колі родини та близьких людей. Цей день – це завершення посту, тому страви на стіл повинні бути пісними, а кількість їхня складати 12 (так як апостолів у Христа). З появою першої зірки на небі родинна сідає за стіл та розпочинає трапезу.
Основна традиційна страва з якої розпочинається вечеря – це кутя. Вона готується із пшениці ( інколи можуть готувати і з ячменю, але це рідше). Зерно є символом воскреслого життя та нової сторінки. Крім цього, до столу подають пісну грибну юшку, рибу, вареники, капусту, голубці, борщ, пампушки, узвар та інше. Важливими атрибутами на столі у цей вечір є свічка, яка символізує початок новонародженого Сина Божого; калач (спечений хліб, який має подібну форму до сонця) символізує життя, смерть та воскресіння; дідух, який символізує сіно із ясел Ісуса.
Святий вечір – це родинне свято, яке об’єднує сім’ю та зміцнює її. Він приносить в оселі дух традицій, а з ним тепло та затишок.

Марійка Міньковська
Всі статті автора

7+Я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією