Популярне

Світильники та їх роль в домашньому інтер’єрі

Безсумнівно, що для багатьох з нас спальня є найзатишнішою та найінтимнішою кімнатою, куди не завжди усіх пускають і в якій намагаються підтримувати найбільший комфорт. Тому часто, коли власники помешкання починають задумуватися про оформлення інтер’єру, то забувають, що немалу роль відіграє освітлення. Як зробити свій дім затишним? Читайте в «Бізнес-область».

Центральне джерело освітлення – люстру чи підвісний світильник – краще обирати таким, світло від якого буде м’яким та розсіяним. Завдяки цьому Ви назавжди позбудетеся різких тіней та темних кутів у кімнаті. Якщо це маленькі локальні джерела світла, то вони можуть бути направлені на зону маленької тумбочки біля ліжка, щоб забезпечити максимальне освітлення.
Як  розташувати світильники у спальні?
Зазвичай у спальних кімнатах використовують усім відому схему освітлення: центральна лампа на стелі, додатково купують бра (зазвичай 2), або ж дві настольні лампи, що стоять по обидва боки ліжка на тумбочках. Усі світильники намагайтеся підібрати так, щоб вони перебувати в гармонії один з одним, були однієї кольорової гами, не викликали агресії. Додатково можна встановити лампу поблизу шафи, комоду або туалетного столика.
Дизайнери часто для різноманіття вносять в інтер’єр декілька груп світильників. Це можуть бути точкові лапми над ліжком, або приховане освітлення карнизів. У такому випадку важливо, щоб на кожну групу освітлення був свій вимикач.
Органічно у спальню вписуються світильники з абажурами. Вони мають декілька переваг: 1) не займають багато місця; 2) якщо це модель з підставкою, то тумбочку купувати не потрібно. 
Замість ламп-нічників заміною служать підвісні світильники. Встановлюють їх теж по обидва боки ліжка над тумбочками. Вигляд така спальня має вкрай оригінальний, та й на тумбочках є місце.
На відміну від зали, у спальній кімнаті лампа не має бути основою декору. Головне пам’ятати, що світильник має вписуватися у створену атмосферу й відповідати вибраному стилю кімнати.  У спальню краще обрати моделі з плафонами, які закриті або направлені вгору, таким чином світло розсіється і не викликатиме дискомфорту, а, навпаки, розслаблятиме. Також доречними у вашій кімнаті стануть криштальні люстри, канделябри. Однак для цих світильників найкраще обрати лампочки з матовим покриттям.
Якщо Ви задумали придбати торшери, то зверніть увагу на моделі, світло від яких направлене вгору. Такі люсти не засліплюватимуть очей, при цьому даватимуть ледь приглушене світло.
Для тих, хто любить читати перед тим, як заснути, рекомендуємо обрати світильник, у якому можна змінювати напрям світлового потоку. За необхідності світло можна направити з книги – на стіну.
Окрім того, в Інтернеті Ви можете знайти безліч цікавинок, ноу-хау, а також можете побачити, як виглядає той чи інший світильник в інтер’єрі спальні, або чи підходить він, наприклад, під стіни бузкового чи блідо-жовтого кольору. Любителі незвичайного можуть поцікавитися про оформлення інтер’єру світлодіодними лапочками. Про це читайте у «Бізнес-область» згодом.
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Дім

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією