Популярне

Дев’ять із десяти співробітників хочуть бути керівниками

Дев’ять із десяти «білих комірців» хотіли б опинитися на місці свого боса. А кожен другий мріє стати топ-менеджером або власником бізнесу. Більш за все офісних співробітників приваблює можливість впливати на результати своєї роботи, бажання побудувати хорошу кар’єру й отримати статус успішної людини. Про це далі — в результатах нового опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Побудувати успішну кар’єру, мати цікаву високооплачувану посаду й навіть стати керівником. Про це мріють більшість офісних співробітників. Як показало опитування hh.ua, дев’ять із десяти хотіли б опинитися на місці свого боса. При цьому кожен другий опитаний прагне очолити компанію — стати топ-менеджером, управляючим або власником бізнесу. Дещо менше половини хотіли б керувати відділом або невеликим структурним підрозділом. І лише 8% «білих комірців» чесно зізналися, що не дотягують до керівної посади.

Головною причиною, яка стоїть на перешкоді бажанню бути керівником, є небажання повністю поринати в роботу, дещо менше половини серед тих, хто не бажає бути начальником, заявили, що в них інші життєві пріоритети, наприклад, сім’я або хобі. Майже третина відповіли, що їм подобається їхня теперішня робота. Ще стільки ж не люблять навчати, командувати, а також не бажають відповідати за роботу всього відділу або компанії. Чверть опитаних лякає нудна «паперова» робота — для них важливо брати участь у цікавих проектах і працювати з людьми. І лише один із семи вважає, що зарплата керівників не відповідає їхнім часовим та інтелектуальним затратам.

Тих, хто прагне бути керівником, у першу чергу приваблює можливість повністю відповідати за результати своєї роботи і впливати на них. Про це зазначили двоє із п’яти опитаних. Дещо менше третини мріють побудувати хорошу кар’єру і набути статусу успішної людини. Понад чверть упевнені, що в них є всі навички і якості, щоб стати хорошим керівником. Кожен п’ятий бажає мати хорошу зарплату й стверджує, що це можливо лише на керівній посаді. І стільком же не подобається працювати в підпорядкуванні й під постійним контролем. Цікаво, що один із дванадцяти опитаних вважає, що в професійному плані здатен на більше, ніж його керівник.
 

 

Міжнародний кадровий порталHeadHunter Україна
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією