Популярне

Як одягатися в офіс в літню спеку?

За даними опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, дрес-код існує в половині українських компаній. А це означає, що кожному другому офісному співробітникові доводиться перейматися одним і тим же актуальним питанням: що одягти на роботу в літню спеку? Адже хочеться, щоб вбрання було легким, стильним, зручним і відповідало офісному дрес-коду. Щоб під час спеки відчувати себе комфортно і не виходити за рамки ділового стилю, експерти hh.ua радять керуватися наступними правилами.

Натуральні тканини
Буде краще, якщо ви віддасте перевагу одягу з натуральних матеріалів. Адже вони не створюють ефект парника як синтетичні речі. Льон, бавовна і шовк забезпечують хорошу циркуляцію повітря і дозволяють тілу дихати. У взутті першість по комфорту залишається за шкірою, замшею або якісним текстилем.

Світлі пастельні відтінки
У спеку краще відмовитися від темних похмурих кольорів на користь світлих, пастельних відтінків. Також варто утриматися від занадто яскравого одягу. Намагайтеся розбавити вбрання однією або двома яскравими деталями, але ніяк не навпаки. Адже яскраві кольори, як і чорний колір, сильно притягують сонячну енергію.

Чоловічий діловий костюм досить консервативний, тому представники сильної статі можуть експериментувати лише з матеріалом одягу і кольоровою гамою. Чим світліше і тонше - тим легше і комфортніше.

Брюки перетворюються ...
У прекрасної половини людства місця для маневрів набагато більше. Наприклад, можна варіювати довжину спідниці, але звичайно, в межах розумного. Не варто забувати, що міні для офісу - це трохи вище коліна. Щоб зробити вбрання легшим, можна надіти блузу без рукавів, але не топ на тонких бретелях. Строгий діловий жакет можна замінити на літній варіант з елегантним рукавом «три чверті», без коміра і лацканів. Також можна надіти легку літню сукню, при цьому пам’ятаючи, що спина і зона декольте повинні бути закриті. Довгі штани можна замінити на укорочені - рівні або злегка розкльошені, довжиною до щиколотки.

Ще одне правило для багатьох компаній: в офісі не рекомендується носити занадто обтягуючих речей. Крім того, в спекотну погоду одяг, що щільно прилягає до тіла, сковує рухи і створює дискомфорт. Тому лляні або бавовняні штани кльош, легка шовкова блуза, довга сукня-сорочка і «спідниця-сонце» з бавовни - ваші кращі друзі влітку.

Сланці і в’єтнамки - табу ділового стилю
Останнім часом вимоги до зовнішності ділової жінки помітно пом’якшилися: віднедавна  бізнес-леді можуть носити відкрите літнє взуття. А значить в  теплу погоду можна не надягати панчохи або колготки. Туфлі на шпильці носити теж не обов’язково, але взуття на невеликих підборах все ж вітається. При цьому і жінки, і чоловіки повинні пам’ятати: шльопанцям і занадто відкритим босоніжкам не місце в офісі. Не дуже доречне на роботі пляжне взуття чоловікам можуть замінити елегантні кеди або стильні туфлі без шнурків. Для жінок прекрасною альтернативою можуть бути балетки і класичні туфлі-човники.

Важливі дрібниці
Представницям прекрасної половини людства важливо не забувати про те, що ніщо не прикрашає жінок краще, ніж розміреність в образі, жіночність і ніжність. Тому вечірній make-up, великі, різнокольорові аксесуари і  яскравий манікюр краще залишити для іншого разу. Також не забувайте, що гарний настрій і посмішка прикрасять будь-яке ділове вбрання.
 

Міжнародний кадровий порталHeadHunter Україна
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією