Популярне

Квадрант грошового потоку за Робертом Кійосакі

Роберт Кійосакі – професійний інвестор, бізнесмен та автор серії книг про управління особистими фінансовими ресурсами. Перша його книжка «Багатий тато, бідний тато» принесла йому великий успіх та популярність.

Друга його книжка, яка називається «Квадрант грошового потоку» була не менш визначною.
Що ж це таке квадрант грошового потоку і що у його значення вкладає сам Кійосакі? Роберт ділить усіх людей відповідно до того, як вони заробляють на життя, на чотири групи:
1. E (Employee) – працівники по найму (це увесь персонал, робочі та службові).
2. S (Self Employed) – люди, які працюють самі на себе (ведуть часткову практику, займаються малим підприємництвом).
3. B (Business Owner) – бізнесмени (власники бізнесу).
4. I (Investor) – інвестори.
Кожну з цих груп він помістив у квадрант. Звідси і йде назва «Квадрант грошового потоку». Перші дві групи розміщенні з лівого боку квадрату і утворюють активний дохід, а дві наступних  з правого боку – пасивний дохід.
Сектор Е – це працівники по найму. До нього належить більша частина усіх людей (приблизно 80%) – це люди з найнижчим рівнем доходів, який залежить не від них, а від їхнього керівника. В цю групу входять і працівники керівних посад, які матеріально залежать від роботодавців. Адже вони за гроші продають свій час та свою працю іншим.
Сектор S (15%) – складається із людей, які працюють самі на себе ( не залежні лікарі, юристи, фрілансери). Порівняно із попередньою групою вони є вільні у своєму виборі де, коли і чим їм займатися. Проте, у цих двох групах є один спільний недолік, доки ви працюєте, ви отримуєте дохід, перестаєте працювати – заробіток не надходить. Тому цих два сектори є активним доходом.
Людей з групи  В (приблизно 4%), Кійосакі розміщує з правої сторони квадрату грошового потоку, тому що їхній основний заробіток є пасивний дохід. Вони відрізняють від інших двох тим, що самі не працюють, а змушують інших працювати на себе.
Останній сектор квадранту займають люди групи І (1%) – інвестори, які вкладають власний капітал з метою отримання пасивного доходу. Від людей з групи В їх відрізняє те, що на них працюють не інші люди, а їхній капітал. Це той випадок, коли гроші працюють на людину, а не навпаки, як у всіх попередніх. Це дає інвесторам велику кількість вільного часу та можливість займатися усім, що забажає.
Класифікація Роберта Кійосакі людей від їхнього способу заробітку є досить цікавою та вартою уваги. Задумайтеся в якому секторі знаходитеся ви і в якому хочете бути.

Марійка Міньковська
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією