Популярне

Ніч музеїв

Гостей Ночі музеїв чекають рок-концерти, танці, кіно і фаєр-шоу. Ніч музеїв відбудеться в Харкові 19 травня і об’єднає 14 галерей, музеїв і арт-центрів міста.

Про це сьогодні, 17 травня, в прес-центр Харківської міської ради повідомила директор Харківської міської художньої галереї Тетяна Тумасян.
«Чотири роки тому, коли ми започаткували цю акцію, то хотіли залучити якомога більше відвідувачів, завести нових друзів. Із завданням, вважаю, упоралися. Торік ефект був навіть більшим, ніж ми очікували», - зазначила Тетяна Тумасян.
Як повідомила куратор проекту Марина Конєва, цього року Ніч музеїв триватиме в основному з 19:00 до 00:00, при цьому в Харківському літературному музеї акція почнеться з 17:00, а в Харківському художньому музеї - з 14:00. «Ця акція проходитиме в Харкові одночасно з усією Європою. У цей час у Парижі спалахує карта з містами, де проходить Ніч музеїв. Приємно, що Харків з кожним роком горить дедалі яскравіше. До нас приєднується дедалі більше учасників, з дуже цікавими програмами», - повідомила Марина Конєва.
Ніч музеїв пройде в Художньому музеї, Літературному музеї, Муніципальній галереї, «ЄрмиловЦентрі», Музеї видатних харків’ян ім. К. І. Шульженко, галереї «АВЕК» та інших культурних закладах міста.
У рамках Ночі музеїв харків’яни та гості міста зможуть ознайомитися з виставками й інсталяціями, відвідати концерти джазу, рок- і фолк-музики, літературні вечори, побачити фаєр-шоу, театральні вистави, фотовиставки. Для відвідувачів музеїв проводитимуть різні майстер-класи, наприклад з виготовлення орігамі та ляльки-мотанки.
Також поруч з пам’ятником 50-й паралелі в парку Шевченка астрономи харківського планетарію безкоштовно покажуть Місяць і Сатурн.
З повним списком заходів у музеях і культурних закладах можна ознайомитися тут.
Щоб харків’яни могли встигнути на заходи в різні музеї, працюватимуть чотири фестивальних автобуси. Вони вирушатимуть від музею ім. Клавдії Шульженко і галереї «АВЕК». Організатори акції наголосили, що в цю ніч метрополітен працюватиме в звичайному режимі. Пише www.city.kharkov.ua

Харків

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією