Популярне

У Тернополі пройде соціальна ініціатива

У Тернополі можна буде почути історії про цікавих, непересічних людей різного віку та соціального статусу, які завдяки міцності духу, вірі у свою справу, місію піднялися над собою і досягли успіху. У Файному створили соціальну ініціативу “Ти зможеж!”. 22 жовтня о 17:30 год. в Українському Народному Домі "Перемога" відбудеться презентація проєкту ГО «Персоналіті».

Участь тернополян у суспільно-політичному житті громади, сміливість у реалізації ініціатив, скорочення безробіття через саморозвиток реалізацію особистісного потенціалу кожної людини, створення якісного контенту для акумулювання та підтримки місцевих починань – запорука успішного розвитку Тернополя громади. Із цією метою ГО «Персоналіті» ініціювала проект «Ти зможеш!». Це серія мотиваційних роликів про долі цікави, непересічних людей, які завдяки міцності духу, віри в себе, у свою справу, місію піднялися над собою досягли успіху. Організатори вірять, що гідні приклади, мотивувальні історії стануть поштовхом для ефективної роботи над собою людей. 

- Цей соціальний мотиваційний проєкт полягає у тому, що ми взяли шість історій людей різного статусу, соціальної приналежності, віку і відзняли про них шість відео-історій про переломний момент у їхньому житті, - пояснює голова громадської організації “Персоналіті” Ольга Петришина. - Наприклад, однією із учасниць є Марина Орап, яка була онкохвора, але подолала хворобу і допомагає інших жінкам боротися із недугою. Є Юрій Нечай, якого ми ще знаємо із часів, коли він був студентом Педагогічного університету. У Юри - ДЦП. Він вчився у той час, коли ще ні про яку інклюзію не йшлося, але попри видиме ДЦП він закінчив університет, знайшов себе і зараз працює у центрі реабілітації діток із такою ж хворобою, як у нього. 

Кожен із цих персонажів - особливий, каже організаторка. 

- Це не відомі люди, але вони не здалися тоді, коли у них були труднощі, - каже Ольга Петришина. - Їм потрібно не зважати на свою трагедію, а працювати над собою. Показати, що можна переламати хід подій, головне - докладати до цього зусилля. 

Ольга Петришина розповідає, що коли вона починала створювати благодійну організацію “Персоналіті”, то дуже хотіла робити щось цікаве та корисне, але їй не вистачало сміливості.

-  І тоді я зрозуміла, що кожному потрібно, щоб йому говорили цю, здається, просту фразу - “Ти зможеж”, - продовжує співрозмовниця. - Історії цих людей, які взяли участь у проєкті, спостерігаю дуже багато років поспіль. І  захоплююсь такими людьми і дивуюсь, що вони у таких ситуаціях можуть не падати духом. І вже коли ти порівнюєш їх проблеми зі своїми, то починаєш розуміти, що у тебе, можливо, і проблемка, яку легко вирішити. Тому я вирішила: якщо ці люди надихають мене, то зможуть надихнути і вас. 

Організатори запрошують усіх прийти, послухати та надихнутись історіями людей із незламною вірою у себе.  
 

Емма Кец
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією