Популярне

Яка ситуація із коронавірусом на Тернопільщині?

Цієї доби в обласному лабораторному центрі підтвердили 28 нових випадків зараження COVID-19.

Наразі в області спостерігається тенденція до зниження рівня захворюваності. Однак коронавірус не відступив, а восени нас чекає друга хвиля епідемія, яка може бути набагато складнішою.

“Ми маємо думати про другу хвилю — осінньо-зимову. Ми зараз знаходимося у першій хвилі — весняно-літній. У цій хвилі у нас було два підйоми захворюваності. Чим для нас небезпечна осінньо-зимова хвиля, вона небезпечна тим, що відбудеться підйом сезонної епідемії грипу на фоні сезонної епідемії гострих респіраторних інфекцій, 150 збудників нікуди не подінуться. Вони будуть циркулювати. Можливі загострення епідситуації в організованих колективах, оскільки у вересні відновиться навчальний процес. На цьому фоні мати ще одну хвилю коронавірусу — це буде надзвичайне випробування, як і для медичних закладів, так і для влади, для профілактичного напрямку медицини. Тому треба свідомо сприйняти той факт, що перехворіти коронавірусом влітку — це набагато краще, аніж заразитися ним восени. Опірність організму, яку ми маємо влітку, дозволяє перенести хворобу у латентній формі без серйозних наслідків. Осінь — це період загострення хронічних захворювань, на цьому фоні допускати ще одну хвилю коронавірусу — це буде більш ризиковано, ніж зараз”, – наголосив на засіданні міського оперативного штабу епідеміолог Володимир Паничев. Наразі карантинні обмеження послаблені не будуть. 

У лікарні швидкої допомоги перебуває 44 хворих на коронавірус. П’ятеро хворих перебувають на кисневому концентраторі. Ще троє пацієнтів – на кисневій підтримці через маску. 

Інеса Рейвен
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією